Meet, Explore & Run

MEET, EXPLORE & RUN

Inleiding:

Wat gaaf, Love it, trail it is uitgenodigd om aanwezig te zijn tijdens de nationale Bunkerdag. Langs de kust van Nederland zijn nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. De bunkers, gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall, springen het meest in het oog.

Op zaterdag 3 juni 2023 van 10.00 tot 17.00 uur is de crew van Love it, trail it aanwezig met een stand in het bunkermuseum van IJmuiden tijdens de Bunkerdag van 2023 waar we onder andere Run the Festung zullen gaan promoten.

Run the Festung is een unieke trail beleving en deze zal plaatsvinden op zaterdag 15 juli 2023.

Klik hier voor meer informatie:

https://loveittrailit.nl/products/run-the-festung-2

Meet:

Tijdens deze dag zullen een aantal LiTi crew members aanwezig zijn met de LiTi stand en zullen we hier samen onder andere dus ons evenement Run the Festung gaan promoten. Tevens kun je hier kennis maken met een deel van ons assortiment dat we zullen aanpassen aan dit bunkerdag evenement.

Explore & Run:

Ook bieden we jullie de mogelijkheid om gratis met 2 local LiTi crew members om 12.00 uur of om 14.00 uur het afwisselende gebied te ontdekken. Je bent ongeveer 1 uur aan het joggen in het gebied vol bunkers, duintopjes en strand. Schuin aan de overzijde van het bunkermuseum zul je de weg oversteken en loop je op het bunkerpad langs een rij van 4 geschutsbunker en 1 vuurleidingspost van de kustbatterij Heerenduin. Ze liggen mooi naast elkaar en indrukwekkend om te zien. Voor de echte liefhebbers is er verderop zelfs de Flakbatterij Olmen te bewonderen.

Het verkennen van dit gebied is dus geheel gratis maar Vol = Vol en vanwege de verwachte drukte kunnen er ook maar 20 deelnemers per uur worden toegelaten. Wij willen graag iedereen de aandacht geven onderweg en de beide crew members zijn zeer goed op de hoogte van dit gebied en de geschiedenis. Het zal een combinatie worden van joggen over de kuitenbijtende duintopjes, sluipdoor en kruipdoor maar ook vooral genieten!

Bunker Museum IJmuiden

Het Bunker Museum IJmuiden bestaat uit een flink complex onder de naam Widerstandsnest 81. Tijdens Bunkerdag is de Seehund Bunker geopend, waar het wrak van de mini-duikboot van het type XXVII-B Seehund, te bewonderen is. Naast dat Love it, trail it aanwezig zal zijn zullen er bij het museum diverse activiteiten worden georganiseerd. 

Widerstandnest 81 ligt verscholen in een hoek van de oorspronkelijke Kust Artillerie positie Heerenduinen. Vanuit deze positie werd de IJmuidense havenmonding verdedigd en daarmee ook de toegang tot de haven van Amsterdam.

 Foto: Jaap Bakker IJmond fotografie

Aanmelden:

Aanmelden kan uitsluitend vooraf via de website www.loveittrailit.nl.

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Per uur zijn er slechts 20 plaatsen beschikbaar.

Dus meld je snel aan!

Tot 3 juni, zien we je dan?!

 

Wanneer: Zaterdag 3 juni 2023;

Start: 12.00 uur & 1400 uur;

Waar: Bunkermuseum Badweg 38, 1976 BZ IJmuiden;


 

Wat zoekt u?

Winkelwagen