RUN THE FESTUNG 14-09-2024

RUN THE FESTUNG 14-09-2024

Ben je klaar voor de 2e editie van Run the Festung?

Kom dan deze zomer op zaterdag 14 september 2024 naar het strand en de duinen van het prachtige Nationaal park Zuid-Kennemerland met zijn mooie klimmetjes en single tracks. Maar loop ook door, onder en over de Festung in IJmuiden. Het bunker complex waar we alles voor je hebben kunnen uithalen om je beleving tot iets te maken waar je nog wel enige tijd over zult napraten. Als die klimmetjes nu toch wat te heftig waren voor je kuiten, dan kan je deze na de finish laten masseren.

De Festung:

Elke aanval van de geallieerden moest hij afslaan: FESTUNG IJMUIDEN. Een gebied dat grofweg IJmuiden, Wijk aan Zee, Velsen-Noord, Velsen Zuid en Driehuis bestreek,  en onderdeel was van de door de Duitsers gebouwde Atlantikwall.

Festung IJmuiden was een verzameling verdedingswerken die als doel had om de bezette landen in West-Europa te verdedigen tegen een geallieerde invasie. De strategische ligging van IJmuiden aan het Noordzeekanaal maakte dat deze lokatie samen met Hoek van Holland door de Duitsers werd aangewezen toe de belangrijkste offensieve verdedigingslinies in Nederland.

In het duingebied nabij IJmuiden is tegenwoordig nog steeds veel van dit erfgoed te zien; (delen van) tankmuren en tankgrachten, drakentanden en honderden bunkers (waarvan een klein aantal toegankelijk is).

In samenwerking met het bunkermuseum IJmuiden hopen we jullie iets van het verleden van dit gebied te laten zien, en natuurlijk een prachtige trail aan te bieden, vanuit ons ‘strategisch’ gelegen hoofdkwartier in de duinen. Het Bunker Museum IJmuiden is een oorlogsmuseum in IJmuiden aan Zee. Het is gevestigd in manschappenbunkers die behoren tot de Marine Kustbatterij Heerenduin, een Duits bunkercomplex uit de Tweede Wereldoorlog. Lampje mee is niet noodzakelijk want de verlichting regelt onze partner, je kan vies worden. De totale lengte dat je in het bunkergebied zal lopen is zo'n 3,5km.

Dus loop je 10, 15, 24 of 32 kilometer ? Je gaat er zeker wat van meekrijgen!

reenactment

Die Volksgrenadiere, 48th Highlanders

Run the Festung is een beleving: Tijdsbeeld WW2.

Afstanden en route

• 10, 15, 24 of 32 kilometer bewegwijzerde trail runs.
Voor alle afstanden geldt dat deze volledig zijn gemarkeerd door middel van herbruikbare Love it, trail it aanwijsborden en vlaggetjes.
Iedereen ontvangt zijn gpx route in de week voor aanvang van Run the Festung via een uitgebreide nieuwsbrief.
Uitgebreide verzorgingspost aanwezig in het bos.
*Op de dag zelf is het niet mogelijk om nog een ticket te kopen.


Programma

Het betreft een goed georganiseerde trail run, aan de rand van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en het strand heten we je welkom vanaf paviljoen Nova Zembla, Kennemermeer 25 IJmuiden.
Hier zijn meer dan voldoende parkeerplaatsen aanwezig.

Strava segmenten

Tijdens onze wedstrijden zul je diverse malen in de uitdagende routes een start en een finish van STRAVA segmenten gaan tegenkomen. Dit zal gaan werken zoals hieronder omschreven:
-Je ziet een bordje LET OP Strava segment;
-Vervolgens na ongeveer 50 meter START STRAVA SEGMENT en begint dan zo hard als je kunt te rennen;
-Aan het einde van het segment zie je FINISH STRAVA SEGMENT;
-Degene die zich hebben ingeschreven voor Run the Festung van Love it, trail it en de snelste tijd hebben gelopen ontvangen een leuke Love it, trail it prijs in de brievenbus. Je hoeft hier verder niets voor te doen alleen maar rennen.
De prijzen op de diverse Strava segmenten gelden zowel voor de snelste dame alsmede voor de snelste heer;
-Even aanmelden dus:  https://www.strava.com/clubs/runthefestung2024

Massage

Uw lichaam verdient de beste behandeling en we zijn blij je te mogen aankondigen dat er de mogelijkheid is om een heerlijke sport massage te nemen na je run. De fysiotherapeut en sportmasseur(s) aanwezig masseren en helpen je graag.

Schrijf je bij aankomst in en dan ben je zeker verzekerd van een plekje voor een ontspannen herstelbevorderende massage na je run.

 

Fotografie

 

FishEye.events is een groep van enthousiaste fotografen en ondersteunende mensen die graag bij evenementen willen helpen met hun creativiteit. Onze roots liggen in en rondom IJmuiden, vandaar ook de vis in het logo. Omdat een Fisheye in de fotografiewereld ook staat voor een groot beeld (overzicht) was de naam al snel gekozen.
Onze core-business is fotografie. Maar daarnaast ondersteunen en helpen zij ook met de organisatie en/of uitvoering van een evenement.

Het fotografenteam bestaat uit een poule van zo’n 12 tot 15 fotografen waar zij een beroep op kunnen doen. Ieder met zijn eigen specialisme en stijl.

www.fisheye.events

 

Horeca

Wil je na afloop een biertje of een burgertje het kan allemaal.

De start en finish locatie van Run the Festung is waanzinnig !

 • Een prachtig uitzicht over het Kennemermeer
 • 100 meter van het strand
 • Een groot terras met stretchtent en houtkachtel
 • Wifi, beamer en scherm
 • DJ hoek en gezellige bar
 • Een privé strand
 • Een kampvuurplaats
 • 1000 parkeerplaatsen direct achter het paviljoen

 

Kosten

De inschrijfkosten voor deze Run zijn € 17,50, € 20, €22,50 en €35 waarvan een deel zal worden afgedragen aan Natuurmonumenten en de stichting Bunker museum IJmuiden. Een donatie aan Natuurmonumenten word zeker op prijs gesteld.“Steun de natuur! Het parcours van Run the Festung loopt door een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Heerlijk om hard te lopen en jezelf uit te dagen. Natuurmonumenten zorgt voor de natuur en de toegankelijkheid van het gebied. Dat doen we voor, namens en met iedereen die van de natuur houdt. Doe ook mee, steun Natuurmonumenten en dit mooie gebied door lid te worden of een donatie te doen! Zodat dit parcours en andere trails zo mooi blijven.”

Link naar lid worden: https://www.natuurmonumenten.nl/word-lid

Link naar donatie: https://www.natuurmonumenten.nl/donatie/natuurmonumenten

 

Tech T-Shirts

Nieuw bij Love it, trail it zijn Tech T-Shirts.

Gaaf stoer 100% gesublimeerd LiTi Tech T-Shirt gemaakt door het bedrijf wat ook T-shirts maakt voor UTMB races.

Geen opdruk dus maar realistische kleuren, wasmachine bestendig, professioneel, betaalbaar...zerobullshit.

Specificaties en prijs:

 • Geen naden;
 • 100% polyester;
 • Ronde hals;
 • Korte mouw;
 • Dames en Heren;
 • Prijs: €19,95.
 • Link: https://loveittrailit.nl/collections/love-it-trail-it/products/run-the-festung-shirt?variant=42527958925464


DUTCH MOUNTAINS VO2max Blond + Neck gaitor

Iedere deelnemer krijgt ter herinnering aan de trail een Dutch Mountains VO2max Blond bier mee naar huis. Ook bestaat er de mogelijkheid een bijpassende neck gaitor te kopen. Voor beide geldt dat het een gelimiteerde 1-malige oplage betreft. 

Link gaitor: https://loveittrailit.nl/collections/raidlight/products/neck-gaitor 

EHBO

Alle onze LiTi vrijwilligers zijn getraind in EHBO en reanimatie.Aanmelden

Aanmelden kan uitsluitend vooraf via de website. Restitutie van de inschrijfkosten is niet mogelijk.

 

Praktische informatie


📅 Datum: zaterdag 14 september 2024;
⏱ Starttijd: Start 32km 10 uur, 24km 10.15 uur, 15km 10.30 uur, 10km 10.45 uur;
📍 Paviljoen Nova Zembla, Kennemermeer 25 IJmuiden

💶 Kosten €17,50-€35;
➡️ Aanmelden: Via de website met vermelding van tenminste je voornaam, achternaam,       telefoonnummer en noodnummer
📲 Betalen: online

 

Ga snel naar het adres

Klik hier: https://goo.gl/maps/uDqAy8Z17QhcMJM5A

 

Algemeen

Run The Festung is een belevenis.

We wensen je veel plezier tijdens deze tweede editie!

 

Partners...updating

Fenix lightning, Instinct Trail


*AANSPRAKELIJKHEID EN DEELNAME
Je dient te beschikken over een goede conditie en dient een redelijke ervaring te hebben met het lopen in off-road terrein
(heuvels, smalle paden, oneffenheid, modder etc.). Deelname is geheel op eigen risico en verantwoording.
De organisatie kan niet worden aangesproken voor opgelopen schade of eventuele blessures. Love It Trail It is, behoudens haar
verantwoordelijkheid voor de wet, op geen enkele wijze verantwoordelijk of (geldelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of
ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemer beweerdelijk geleden nadeel. Love It Trail It
behoudt zich het recht voor de route, start- en/of finishtijden en/of -plaatsen te wijzigen of het evenement geheel of gedeeltelijk
af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteit(en), waarbij dit in redelijkheid niet anders van
Love It Trail It kan worden verwacht. Er bestaat als dan geen recht op teruggave van het inschrijfgeld, noch op vergoeding van
(im)materiële schade. Er bestaat ook geen recht op teruggave van het inschrijfgeld, noch vergoeding van (im)materiële schade
bij evt niet volledig af (kunnen)leggen van het (uitgezette) parcours.

#loveittrailit


 

 

Laat een reactie achter

Houd er rekening mee, berichten moeten worden goedgekeurd voordat het zichtbaar is

Wat zoekt u?

Winkelwagen