LiTi crew en het EHBO diploma, "wanneer elke seconde telt!"

LiTi crew en het EHBO diploma, "wanneer elke seconde telt!"
Tijdens onze EHBO-cursus leerden wij alle vaardigheden die nodig zijn om adequaat eerste hulp te kunnen verlenen, inclusief reanimatie en het gebruik van een AED.
We leerden hoe we een slachtoffer in veiligheid moeten brengen, de toestand beoordelen en de hulpdiensten alarmeren.
Waarom deze cursus?
Love it, trail it en de crew zijn bezig om alle pijlers in onze "zero bullshit" trail run shop verder te proffesionaliseren.
Dit betekent dat wij straks als zelfstandige organisatie in de breedte o.a. onze evenementen zo veel mogelijk self-supported zullen gaan uitvoeren.
EHBO is hier slechts een onderdeel van.
Als trail lopers zijn wij vaak als eerste ter plaatse bij een ongeval, dit komt met name door het feit dat iedereen op de hoogte is hoe te werken met navigatie en vaak meer dan voldoende gebiedskennis heeft ergens snel te kunnen assisteren in geval van nood.
Het was dan ook niet vreemd dat wij kozen om deze cursus aan blok te gaan volgen.
Een aantal van ons zijn al in het bezit van nog uitgebreidere diploma's vanwege werk als verpleegkundige of in de off-shore.

Win minuten, win levens.....


In Nederland worden jaarlijks ruim 15.000 mensen getroffen door een plotselinge "hartstilstand." Ieder half uur valt er ergens een slachtoffer en dit kan overal gebeuren. In bijna 50 % van de gevallen wordt deze stilstand veroorzaakt door een chaotisch hartritme, Ventrikel Fibrilleren (VF) genoemd. Dit ritme kan hersteld worden door het toedienen van een stroomstoot; defibrillatie. Hoe sneller deze schok toegediend wordt, hoe groter de kans op overleving. Na 5 minuten daalt de overlevingskans met 10 % per minuut. Snelle aktie is dus geboden. De praktijk wijst helaas uit dat de ambulance er veelal niet binnen de cruciale 15 minuten is.

Gelukkig zijn tegenwoordig steeds meer AED's beschikbaar om in dergelijke situaties levens te redden.

Klik op deze link: 

https://youtube.com/shorts/chs6J5s7kpc?feature=share

Specifieke trail gerelateerde EHBO:

  • onderkoeling
  • hittestuwing
  • arm uit de kom
  • snijwonden
  • hypo, hyper
  • enkel fractuur
  • uitputting
  • polsbreuk

 

Onze dank voor deze cursus die we volgend jaar weer zullen herhalen gaat uit naar Ahmed El Ghezaoi, BHV EHBO AED en reanimatie instructeur van de Arbo Advies en Veiligheidgroep (AAV)

 

Na afloop van de cursus zijn we met een aantal nog even een stukje gaan trailen:

Filmpje:

https://youtube.com/shorts/fA3ZtCZuXc8?feature=share

Love it Trail it!® “The Runners Choice”

Love It, Trail it, is de winkel waar jarenlange kennis en passie voor de Trail en hardloopsport, gekoppeld worden aan een uitgewogen assortiment producten.

We don’t sell bullshit! We hebben alles getest met onze crew, wil je eerlijk advies, vraag het ons!

Wij organiseren ook hele toffe Trail evenementen. Alle evenementen worden ontworpen en uitgevoerd door ervaren (ultra) traillopers voor traillopers.

Wij weten wat jullie graag zien en ervaren.
Met respect voor de natuur creëren wij een zo een uitdagend, uniek en afwisselend mogelijk parcours.

#loveittrailit

 

Love it Trail it!® “The Runners ChoicLove It, Trail it, is de winkel waar jarenlange kennis en passie voor de Trail en hardloopsport, gekoppeld worden aan een uitgewogen assortiment producten.

 

 

 

Laat een reactie achter

Houd er rekening mee, berichten moeten worden goedgekeurd voordat het zichtbaar is

Wat zoekt u?

Winkelwagen