Wegens vakantie zullen bestelligen in week30 t/m 33 op vrijdagen worden verstuurd

Dutch Mountains VO2max Blond

Dutch Mountains VO2max Blond

Trail Bier

Het idee was er al reeds eerder in 2019, laten we een finish bier gaan brouwen voor onze Love it, trail it deelnemers. In 2019 werd de Trail Lager gebrouwen bij Rigtersbier door Johnny Thursday en nu dan de VO2max Blond door Bierliefde bij de Noord-Hollandse bierbrouwerij in Uitgeest.

De Dutch Mountains Trail Lager was zo'n succes dat we nooit met de gedachte hebben gelopen om te gaan stoppen met bier laten brouwen. Dit in untapped hoog scorende craft bier verkochten we ook door aan collega trail event makers. 3 weken duurde het helaas, toen was het 'vat' van 500 liter helemaal op. Ook kwam er een Neck gaiter in zeer beperkte oplage van de Trail Lager.

*Ondertussen lieten we o.a. ook nog 1000 opvouwbare LiTi cups maken, 3000 3D medailles, Tech T-shirts, Caps en zelfs dozen voor echte Limburgse vlaai passeerde de revue.

Het idee:

Ron had al een tijd in zijn hoofd om een doordrinkbaar Blond Bier te laten maken. Een idee hebben is 1, de uitvoering duurt alleen wat langer. Maar in oktober werd de knoop doorgehakt en het hele circus begon weer van voor af aan.

VO2max Blond???

Er heeft een onderzoek plaatsgevonden onder ruim 38.000 mensen door het gerenommeerde Cooper Institute uit Dallas.

De wetenschap is toch een prachtig iets maar... "drink met mate".

Het instituut onderzocht het verband tussen de hoogte van de VO2max en alcoholinname. Ze deelden mensen hierbij in drie groepen in, te weten:

  • -lichte drinkers ( 3 of minder alcoholische consumpties per week);
  • -Gemiddelde drinkers (tussen de 4 en 14 alcoholische consumpties per week);
  • -Zware drinkers (meer dan 14 alcoholische consumpties per week).

Vervolgens keken ze naar de resultaten van een inspanningstest die mensen uit het testpanel (ruim 38.000 mensen, dus ze zijn niet over een nacht ijs gegaan) van het onderzoek deden.

Daar kwam toch wel enigszins verrassend uit dat er correlatie bleek te zijn tussen alcoholinname van mensen en hun fitheid.

Een bijzondere correlatie, want: hoe fitter, hoe meer mensen dronken per week. Personen die zich na de test gemiddeld tot zeer fit mochten noemen.

Voor vrouwen geldt dat de kans verdubbelt dat je een gemiddelde of zware drinker bent als je je kwalificeerde als gemiddeld of zeer fit, terwijl dit voor de mannen zelfs 63% was.

Een theorie voor de uitkomst van dit onderzoek is dat mensen die veel sporten - en dus fitter zijn - zichzelf na afloop of op een ander moment ook belonen met een alcoholische versnapering - of twee, of drie....

Met een juiste training word je zuurstofopname capaciteit sowieso beter. Helaas is het zo dat VO2max aangeboren is. Grofweg kun je stellen dat 50% van de VO2max genetisch bepaald is en dat de de andere 50% wordt beinvloed door je leefstijl.

Hoe dan ook, zo ontstond het ludieke idee voor de Dutch Mountains Vo2max Blond.  Laten we als je er zin in hebt straks samen na afloop van een LiTi trail run met een Dutch Mountains VO2max Blond proosten op het leven!!!

Hieronder een aantal proces foto's gemaakt door: @purple_brand_photo

Vervolgens: Neck Gaiter, review, ingrediënten

 
 

 

De Neck Gaiter link:

https://loveittrailit.nl/collections/raidlight/products/neck-gaitor

Eerste review door gewaardeerde collega bierbrouwer, Dennis:

"Lekker biertje Ron vertel dit ze maar. Goed doordrinkbaar en zeker niet hoekig dus geen rare overgangen in de smaken. Mag een beetje golven maar zonder horten en stoten. Hij is lekker rond, fris en zeer toegankelijk".

  • ALC.VOL 4,5%
  • WATER, MOUT, HOP, GIST, LIMOEN, ALOË VERA

#loveittrailit

#zerobullshittrailrunshop

 

 

Laat een reactie achter

Houd er rekening mee, berichten moeten worden goedgekeurd voordat het zichtbaar is

Wat zoekt u?

Winkelwagen