Love it, Tell it ! Rust Herstel Discipline

Love it, Tell it ! Rust Herstel Discipline

RUST HERSTEL DICIPLINE

Training wanneer je geen wedstrijden loopt.

Er zijn twee aanpakken voor de trailtraining; seizoen van de wedstrijden en het niet-wedstrijden seizoen. We zien het vaak belachelijk gevonden om te verwijzen naar het niet-wedstrijden seizoen als het 'naseizoen'. Als Trailrunners hebben we namelijk geen ‘naseizoen’.

 

Vaak zie je trailrunners in de bekende val lopen, ze trainen 6-7 dagen per week. Allereerst en vooral zijn de meesten van ons recreatieve trailrunners en vinden het plezierig om op de kleine paadjes te rennen en om buiten te zijn, ook kiezen we vaak voor een levensstijl die onze gezondheid verbetert. Het is niet ongewoon voor trailrunners om goed te lezen en te kijken hoe onze grote voorbeelden trainen, maar dit is een enorme fout! Hun trainingsmethoden zijn speciaal ontworpen voor hen op basis van hoe hun genetische dispositie reageert. Ze zijn vaak omringd door een team van professionals, zoals coaches, trainers, krakers, masseurs, voedingsdeskundigen en vooral grote sponsoren. Weinigen van ons hebben deze luxe op een dagelijkse, wekelijkse of zelfs maandelijkse basis.

Onze eigen inspanningscapaciteiten zou je eigenlijk het hele jaar door moeten evalueren en de training die het naseizoen nodig heeft. Het naseizoen heeft vervolgens extra aandacht nodig. Dit is de "helende" periode. Het lichaam moet van binnen naar buiten genezen en het is niet alleen spierherstel. Hieronder een aantal zorgen van enkele wereldklasse baan en off-road coaches.

*Het opslaan van bijproducten, zoals lactaatzout en waterstofionen in spiercellen en bloed.

*Essentiële nutriëntenuitputting zoals spierglycogeen en bloedglucose in de werkgebieden van het lichaam, niet alleen spieren.

*Veranderingen in metabolische functies veroorzaakt door zuurstijgingen of veranderingen in het centrale lichaam.

*Een beperking in de zenuwcelfunctie veroorzaakt door een overvloed aan extra moleculen.

*Verstoord lichaamsevenwicht door ernstige eisen aan hormonen.

 

Aan het einde van een wedstrijd is je lichaam verslapt en het is tijd om op te bouwen. Elk van deze bovengenoemde zorgen moet worden aangepakt. Rust is herstel van metabolische vermoeidheid. Rust is geen slecht woord. Het is essentieel voor lang leven in een sport waar we van houden!

 

Rust, Herstel en Discipline (RHD) staan bovenaan de lijst om ervoor te zorgen dat jij je volgende seizoen/wedstrijd gezonder, sterker en sneller ingaat. Hieronder volgen een aantal punten om mogelijk in je trainingsprogramma te verwerken of om eens over na te denken.

 

Rust, Herstel en Discipline (RHD) is wat nodig is om je lichaam voor te bereiden op betere prestaties en lichamelijke en mentale gezondheid.

    RHD bereidt je geest en lichaam voor om te trainen en om sneller te worden.

    RHD bereidt en versterkt je lichaam om je vaardigheden naar een hoger niveau   te tillen.

    RHD bouwt kracht in je zwaktes om je voor te bereiden op intensere trainingen.

    RHD minimaliseert je verwondingen en versnelt je herstel.

Een goede aanpak om je lichaam beter te trainen is om ook andere sporten te beoefenen dan alleen maar Trailrunning. Het gevolg van deze activiteiten is dat je lichamelijke mechanica op verschillende manieren getraind wordt anders dan bij het lopen op de trail paden alleen. Nieuwe spierstimulatie wordt geactiveerd, terwijl de huidige spierontwikkeling wordt behouden vanaf het rennen. Dus wij zeggen afwisselen maar nogmaals hier verkondigen wij niet de absolute waarheid maar geven stof tot nadenken.

Kiezen voor afwisselen, doe dit dan 1 of 2 keer in een week. Afhankelijk natuurlijk van hoe lang je naseizoen is, dit bepaalt hoe vaak je deze activiteiten wekelijks en maandelijks gaat inzetten. Als je herstelperiode kort is, neem meer rust dan dat je weer gaat trailen/trainen. Als je herstelperiode lang is, neem elke week iets minder rust ​​en varieer de intensiteit van je gekozen activiteiten.

 

RHD enige doel is het opbouwen van de kwaliteiten die je zullen toelaten om met een ​​hogere intensiteit een hogere intensiteitstraining te doen wanneer de wedstrijd nadert, ik denk dat het je kan helpen om uiteindelijk op een prettigere manier te rennen op de trails.

#loveittrailit

 

Laat een reactie achter

Houd er rekening mee, berichten moeten worden goedgekeurd voordat het zichtbaar is

Wat zoekt u?

Winkelwagen