Drie bonen lente minestrone trail soep

Drie bonen lente minestrone trail soep

Drie bonen lente minestrone trail soep

serveert 3
Voorbereiding: 10 min
Koken: 15 min

Ingrediënten:
2 el olijfolie, plus extra om te besprenkelen
1 bananensjalot, gesnipperd
1 venkelknol, in dunne plakjes
2 teentjes knoflook, gesnipperd
400 g cannellinibonen uit blik
400 g borlottibonen
700 ml groentebouillon
100 g sperziebonen, gehakt
korst van een vegetarische harde kaas, plus 30g, geraspt
150 g diepvrieserwten
1 citroen, geraspt
handvol basilicumblaadjes, (gescheurd, niet gesneden geeft meer smaak) om te serveren



* Doe de olie in een pan op middelhoog vuur, voeg de sjalot, venkel, knoflook en een snufje zout toe en kook tot ze zacht zijn.
Giet de bonen af ​​en bewaar het zetmeelrijke water uit de helft van een blikje. Doe deze samen met de bouillon, sperziebonen en de kaaskorst in de pan.
Kook gedurende 15 minuten tot de sperziebonen volledig zacht zijn.

* Roer de erwten erdoor, kook nog een paar minuten en roer dan de citroenschil en de geraspte kaas erdoor. Breng op smaak.
Schep het in de kommen en top het af met de basilicumblaadjes.

Per portie: 367 kcal - vet 14g - verzadigt 4g - koolhydraten 29g - suikers 8g - vezels 18g - eiwit 22g - zout 1.3g.

 

Bron: Max Geerlings Axis of Energy

Laat een reactie achter

Houd er rekening mee, berichten moeten worden goedgekeurd voordat het zichtbaar is

Wat zoekt u?

Winkelwagen