Pappardelle met rozenharissa, zwarte olijven & kappertjes

Pappardelle met rozenharissa, zwarte olijven & kappertjes

Pappardelle met rozenharissa, zwarte olijven & kappertjes

voor 2-3 personen
voorbereiding 20 min
kooktijd 35 min

1 el olijfolie
1 grote ui, in dunne plakjes gesneden
3 el rozenharissa
400 g cherrytomaatjes, gehalveerd
55 gr kalamata-olijven zonder pit, gehalveerd
20 gr babykappertjes
500 gr gedroogde pappardelle pasta
15 gr peterselie, grof gehakt
120 gr Veganistische yoghurt op Griekse wijze



* Doe de olie in een grote koekenpan met deksel en zet op middelhoog vuur. Als de pan heet is, voeg je de ui toe en fruit je de ui, af en toe roerend, tot ze zacht en gekarameliseerd zijn. Voeg de harissa,
tomaten, olijven, kappertjes en 1/2 tl zout toe en bak nog 3-4 minuten, regelmatig blijven roeren, tot de tomaten zacht beginnen te worden. Voeg 200 ml water toe en roer het goed door. Zodra het kookt,
zet je het vuur laag tot medium laag, doe de deksel op de pan en laat je het 10 minuten sudderen. Verwijder de deksel van de pan en laat de
saus nog 4-5 minuten sudderen tot de saus dik wordt. Roer 10 gr peterselie erdoor en zet het apart.

* Zet ondertussen een grote pan met ruim gezouten water op hoog vuur. Zodra het kookt, voeg je de pappardelle toe en kook je volgens de instructies op de verpakking, tot ze al dente zijn.
Goed laten uitlekken.

* Doe de pasta terug in de pan samen met de harissasaus en een snufje zout. Roer goed door elkaar en serveer het heet met een lepel yoghurt en wat peterselie erop.

Eet smakelijk. Gerecht is vegan, het bevat foliumzuur, vezels en vitamine C.

 

Bron: Max Geerlings Axis of Energy

Laat een reactie achter

Houd er rekening mee, berichten moeten worden goedgekeurd voordat het zichtbaar is

Wat zoekt u?

Winkelwagen