Stressfractuur preventie

Stressfractuur preventie

Stressfractuur preventie

Een stressfractuur is een kleine breuk in een van je botten. Stressfracturen zijn een van de meest frustrerende verwondingen die een trail loper kan ervaren, niet alleen door de pijn, maar door de beperkingen in de behandeling. Lopers met stressfracturen zijn vaak vier tot zes weken van de trails af. Daarom moet de nadruk liggen op preventie in plaats van behandeling.

Vijf gewone oorzaken:

  1. Overtraining.

Wanneer je bot wordt gestrest, wordt het daadwerkelijk zwakker voordat het sterker wordt. Dus verhoog je aantal kilometers zorgvuldig. Terwijl je je kilometers met 10% per week verhoogd, is de norm, dat je je kilometers na elke drie tot vier weken ook weer zal moeten verlagen. Dit zal je helpen je botten de kans te geven om sterker te worden.

  1. Doorlopende intensiteit.

De kwaliteit van je training kan ook een stressfractuur veroorzaken. Continue trailen als een racemonster kan je kwetsbaar maken en beschadigen omdat je snelheid de krachten verhoogt van de krachten.

  1. Versnelde recovery.

Loopt niet te snel na een letsel of ziekte.

  1. Verandering van oppervlakken.

Rennen op asfalt geeft grotere krachten dan op gras of trail. Als je het grootste deel van je training op zachter terrein hebt gedaan en ineens hetzelfde aantal kilometers op asfalt doet, kan dit in het bot stress veroorzaken.

  1. Dieet.

Onvoldoende calorie-inname kan de botdichtheid beïnvloeden. Dit komt vaker voor bij vrouwen, dan bij mannen. Dieet speelt ook een belangrijke rol in het voorkomen van stressfracturen. Sommige studies hebben aangetoond dat het nemen van vitamine D en calcium supplementen het risico op stressbreuk kan verminderen.

Top Drie Symptomen:

Zwelling en gevoeligheid van het bot in de omgeving.

Pijn wanneer actief maar niet in rust in de vroege stadia. Later is pijn constant en intenser in de nacht.

Tikken op het bot op een andere plaats dan de vermoedelijke fractuur zal pijn veroorzaken bij de breuk.

*De behandeling is vaak beperkt. Raadpleeg altijd je fysiotherapeut of dokter als je vermoedt dat je een stressfractuur hebt. Het is veel beter om in de vroege stadia te genezen dan om de pijn te doorlopen en uiteindelijk met een zware stressfractuur te stoppen die je veel te lang van de trails zullen houden.

#loveittrailit

Laat een reactie achter

Houd er rekening mee, berichten moeten worden goedgekeurd voordat het zichtbaar is

Wat zoekt u?

Winkelwagen