SHOKZ open run pro review

SHOKZ open run pro review

SHOKZ Open Run Pro review

Ik loop niet vaak met muziek omdat ik juist de geluiden om me heen wil horen. Echter als het waait of als ik in een drukkere omgeving loop gebruik ik al jaren bluetooth oordopjes. Diverse merken heb ik geprobeerd waaronder de Sony Linkbuds, Bose Sound Sport en de Bose Quietcomfort met verschillende ervaringen. Als ze goed bleven zitten begonnen ze na verloop van tijd te irriteren en of ze zaten minder stevig, gingen dus niet irriteren maar vielen vervolgens uit tijdens het lopen.

Al een tijdje overwogen om de Shokz eens te gaan proberen puur om het feit dat je het omgevingsgeluid nog altijd kan horen en dat ze niet in de oren zitten dus geen irritatie zouden veroorzaken.

 

De feiten;

  • Gewicht 29 gram
  • Batterij duur 10 uur
  • Waterbestendigheid : IP55 (kan tegen wat water)
  • Snellaadfunctie (10 minuten laden voor 1,5 uur gebruik)

 

De ervaring;

De dopjes welke ik voorheen altijd had hadden een waanzinnig geluid echter had ik altijd het gevoel “afgesloten” van de buitenwereld te zijn. Of het nu was tijdens het sporten, wandelen of een Teams meeting: je hoorde enkel het geluid uit de dopjes.

Met de Shokz is dit totaal anders. Deze hoofdtelefoon met inmiddels de 9e generatie “bone conduction technologie”, dus geen nieuwe speler op de markt maar een bewezen concept, geeft het geluid van mijn iPhone, of Garmin, via Spotify erg goed door terwijl ik het verkeer of andere geluiden om me heen nog prima kan horen.

Ook kwam ik er op kantoor achter dat met de tegenwoordig gesloten “noise cancelling” dopjes de Teams meetings al erg snel storend waren voor collega’s en dat deze Shokz hier echt een oplossing in kunnen bieden; vergaderen in een ruimte met collega’s en alles en iedereen nog kunnen horen terwijl het primaire geluid nog altijd uit de Shokz komt.

Tijdens het sporten voel je ze niet zitten en hoef je je geen zorgen te maken dat je ze verliest.

Batterijduur (volgens de specs zou dat ca 10 uur moeten zijn) en ik kwam uit op een 9 uur totaal gebruik; muziek, teams en telefoongesprekken. Die laatste twee, teams en telefoneren, zijn dankzij de nieuwe geïntegreerde noise cancelling microfoon, erg prettig voor diegene aan de andere kant van de lijn; de microfoon dempt de omgevingsgeluiden zoals wind juist en de gesprekken zijn helder!

Tenslotte hoef je dankzij de IP55 rating niet bang te zijn voor waterschade door regen of zweet!

 

Nadelen;

  • Geluidkwaliteit is erg goed maar niet zoals dat van “in ear noise cancelling” maar dat is ook niet het doel van deze koptelefoon
  • De App zou wat meer equalizer opties mogen hebben; nu kan je enkel kiezen voor “Standaard” of “Stemgeluid”

Link:

https://loveittrailit.nl/collections/shokz/Hoofdtelefoon

 

Conclusie:

Aanrader voor mensen die onbezorgd willen sporten, wat van de omgeving blijven horen en toch muziek of een podcast kunnen blijven luisteren.

Groet,

Willem

 

#loveittrailit

* Weet je niet helemaal zeker welke SHOKZ het beste bij je past kijk dan het filmpje hieronder.

 

Laat een reactie achter

Houd er rekening mee, berichten moeten worden goedgekeurd voordat het zichtbaar is

Wat zoekt u?

Winkelwagen