De Geul Ultra Trail 2023 LiTi inspired trail

De Geul Ultra Trail 2023 LiTi inspired trail

De Geul Ultra Trail 2023
LiTi inspired trail


Zaterdagochtend 17 juni 2023

Ik hoor een stemmetje in mijn hoofd,.. vreemd genoeg is dit niet mijn stemmetje,…en het zegt mijn naam,…. Uhhhh bier is denk ik slecht gevallen gister,..of,.. neeeee het is Ron, racedirector van de Geul Ultra Trail!
Marco,…WAKKER WORDEN!! We gaan zo, het is 07.30 en 08.00 gaan we,..!
Pfffff het is zaterdag, lig hier lekker in mijn tent, geslapen als de sultan van een land in weet ik veel, moet je er uit.
Maar goed 30 min is prima te doen, dus hop de slaapmat af.
Gelukkig slaap ik niet naakt in een tent, want alle deelnemers stonden al voor mijn neus. Goedemorgen peeps!
Racevesten, dikke klokken, vette trailschoentjes, focus op de gezichten, duidelijk race day!
Ondanks de stereotype, wat een gezellige groep trailers😃👍
Ik schiet snel mijn korte short, t-shirt, Altra Olympus aan (even twijfel met de Mont Blanc, maar ja anders loop ik nooit op de Olympussen) Feetures sokken omdat dit maximaal comfort bied ten opzichte van wat voor sok ook. Uiteraard Instinct racevest, de Eklipse. Mijn eerste vest van Instinct en nog steeds favoriet naast de PX, Ambition, 7-10 en 24L ,..
Er is nog ruim tijd voor koffie, JetBoil aan en onder de minuut kookt het water, koffie in de Aeropress en persen maar.


Ontbijt doe ik niet aan, ik gebruik nu een aantal maanden Naäk en dit systeem werkt voor mij geweldig!
Daarbij loop ik met mijn broertje de 25km, zijn eerste trail en langste afstand ooit, dus wordt gezellig, maar geen 5-gangen ontbijt voor nodig.
Ik kies voor Ultra Energy drink mix in mijn softflasks en neem 1 stroopwafel mee voor onderweg bij de koffie, niet echt nodig, maar je die dingen zijn knetter lekker en zitten precies genoeg voedingsstoffen in voor de laatste 10km 😉

We gaan!
De racedirector staat te oreren over het ontstaan en wat we gaan doen (briefing in de mail was al crystal clear)
Iedereen had de hele route gekregen, dus die vooraf in de Garmin Fenix gedrukt, je kan maar weten waar je heen gaat.
Alle piepjes aan, Garmin actief, let’s run🥳Camping af, direct “door” de velden en na 600 meter duiken we de trail op, hops, gelijk omhoog en weg uit de bewoonde wereld.Gezelligheid in de groep, mooie vergezichten, waanzinnige temperaturen, mooi tracks, superieure route en ditto gpx.

Uiteraard ben ik verkeerd gelopen, waarom? Lag niet aan de Garmin, maar je kijkt je ogen uit onderweg en dat doe ik liever dan simpel naar een schermpje plaatsen. Zorgt voor extra km’s dus ik haal hiedoor mijn band met mijn broertje innig aan,….


Koffie! Jaaaa lekkerrrrr de zogenaamde 2k (2 koffie) ik weet heel goed dat koffie vocht afdrijvend is en dat door de 28 graden ok zweet, maar ja het is ook gewoon een hobby , dan drink ik dus wat meer,.. boeien.


Omdat het wat vroeg is nog, eet ik de stroopwafel van Naäk later op de route.
Heeerlijk die dingen en meer heb ik niet nodig genad. Nuchter weg, 1 stroopwafel en Ultra Energy drink met elektrolyten, BCAA en energie ten overvloede.
Dit is wel een groot verschil met zeg 20 jaar geleden. Gels en andere troep, ontbijten etc. was toen het devies. Suikerdippen, smerige smaakjes etc. vielen je ten deel.
Naäk heb ik gekregen in eerste instantie, ja mijn maatje verkoopt het, wij van WC Eend,… maar heel simpel, als ik het ruk vind, dan zeg ik het ook, ik houd me Haags!Mijn broertje was na 16km over zijn langste run ooit heen, dus toen we op 25km de camping weer op draaide, was er wel een gevoel van trots! Daarbij heeft hij ondanks hij echt wel heeft afgezien een stuk of 30x geroepen, “wat mooiiii” dus ja toch echt genoten.
Dan komt de cooling down,… zwembad🤘🤘Geweldige trail, zoals altijd, maar deze was eigenlijk net ff mooier dan de vorige in deze regio, iets meer asfalt en gravel gehad, maar de omgeving is fenomenaal en uitdagender.

Tot de volgende!

Marco

*hieronder foto's en 3 filmpjes van de Geul Ultra Trail groep gestart om 0.800 uur.

 

THE END

 #loveittrailit

1 bericht

 • Redelijk spontaan had ik mij ingeschreven voor de Geul Ultra Trail van Ron. Bijna 47km met 1080 D+. Dit ging de langste afstand zover worden met daarbij ook nog aanzienlijke hoogtemeters.

  Dagen van te voren werd ik licht zenuwachtig. Het zou behoorlijk warm worden en de oefen rondjes in de duinen vielen mij eigenlijk steeds zwaarder. Pfff wat moest hier van terecht komen.

  De vrijdag voor de start reden wij met het hele gezin einde middag naar camping Osebos in Gulpen. Wat een geweldige omgeving. Bij aankomst konden wij op de camping direct eten bij het pop-up restaurant van GOO-Limburg (Genieten, Ontdekken en overnachten in het mooie landschap van Zuid Limburg). Biertje erbij en het genieten was begonnen. Dat had Ron goed geregeld!

  Zeven uur de volgende ochtend ging de wekker en vertrokken wij na een korte uitleg. De GPX was de dag ervoor al doorgestuurd en stond klaar op de Garmin watch.

  Wat een mooie trail: eindeloos veel slinger weggetjes, bossen met gevarieerd groen, holle wegen, verlaten singletrails, historische high-lights, omgevallen bomen, afgrondjes, mooie vergezichten. Tussendoor vlaai met Cola. Te veel om op te noemen. En dat gewoon in Nederland. Eigenlijk heb ik alleen maar genoten.

  Dit was de beste eerste Ultra Trail ervaring die ik mij had kunnen wensen!

  Ik ben benieuwd naar het volgende avontuur, the Trail never ends.

  Love it Trail it.

  Niels

  Niels Polak

Laat een reactie achter

Houd er rekening mee, berichten moeten worden goedgekeurd voordat het zichtbaar is


1 bericht

 • Redelijk spontaan had ik mij ingeschreven voor de Geul Ultra Trail van Ron. Bijna 47km met 1080 D+. Dit ging de langste afstand zover worden met daarbij ook nog aanzienlijke hoogtemeters.

  Dagen van te voren werd ik licht zenuwachtig. Het zou behoorlijk warm worden en de oefen rondjes in de duinen vielen mij eigenlijk steeds zwaarder. Pfff wat moest hier van terecht komen.

  De vrijdag voor de start reden wij met het hele gezin einde middag naar camping Osebos in Gulpen. Wat een geweldige omgeving. Bij aankomst konden wij op de camping direct eten bij het pop-up restaurant van GOO-Limburg (Genieten, Ontdekken en overnachten in het mooie landschap van Zuid Limburg). Biertje erbij en het genieten was begonnen. Dat had Ron goed geregeld!

  Zeven uur de volgende ochtend ging de wekker en vertrokken wij na een korte uitleg. De GPX was de dag ervoor al doorgestuurd en stond klaar op de Garmin watch.

  Wat een mooie trail: eindeloos veel slinger weggetjes, bossen met gevarieerd groen, holle wegen, verlaten singletrails, historische high-lights, omgevallen bomen, afgrondjes, mooie vergezichten. Tussendoor vlaai met Cola. Te veel om op te noemen. En dat gewoon in Nederland. Eigenlijk heb ik alleen maar genoten.

  Dit was de beste eerste Ultra Trail ervaring die ik mij had kunnen wensen!

  Ik ben benieuwd naar het volgende avontuur, the Trail never ends.

  Love it Trail it.

  Niels

  Niels Polak

Wat zoekt u?

Winkelwagen