Wegens vakantie zullen bestelligen in week30 t/m 33 op vrijdagen worden verstuurd

Mont Blanc Boa review

Mont Blanc Boa review

Toen Ron van Love it Trail it mij vroeg om de Altra Mont Blanc BOA te testen, was ik in eerste instantie vrij sceptisch, want er liep eigenlijk niks lekkerder, dan mijn huidige schoen (ON Cloud Ultra).  Ik liep nu al 2 jaar op hetzelfde model (meerdere schoenen natuurlijk). Ik dacht: “we gaan het zien”, maar na de schoen op meerdere ondergronden getest te hebben (mul zand, modder, verhard en grind).

De zool van deze schoen is echt subliem en heeft mega veel grip en zit echt solide.  Met zijn zero drop voel je de weg echt goed aan, waar je wel rekening mee moet houden is dat als je zero drop niet gewend bent, gooi je snelheid omlaag om blessures te voorkomen om je benen te laten wennen. De grip in natte omstandigheden is niks anders dan een 10/10. Klimmen kan je hiermee als de beste, niks geen wegglijden, solide grip.

 

Nu ben ik geen Altra gewend, maar de wijde toebox is heerlijk ruim zonder dat je gaat glijden. Het bovenwerk is heel fijn en voelt aan als een pantoffel. Heerlijk zacht.

Wat betreft het BOA systeem, dat is echt even uitvogelen hoe je dat het beste instelt en dat is per persoon verschillend door de vorm van je voet. De eerste keer dat ik ging lopen kreeg ik al na een aantal km last van hotspots op de plekken waar deze knoppen zaten. Door ze losser te draaien werd het wel beter. Persoonlijk houd ik ervan als de schoen wat strakker zit ivm met glijden en klimmen.

 

Al met al ben ik wel helemaal om wat betreft de Altra Mont Blanc, maar ikzelf zou hem dan zonder het BOA systeem nemen.

 

Dit is wel een schoen waar ik veel plezier van ga hebben in de bossen en zeker in de bergen.

 

#loveittrailit

Laat een reactie achter

Houd er rekening mee, berichten moeten worden goedgekeurd voordat het zichtbaar is

Wat zoekt u?

Winkelwagen