Wegens vakantie zullen bestelligen in week30 t/m 33 op vrijdagen worden verstuurd

Review Altra Mont Blanc Trailschoen

Review Altra Mont Blanc Trailschoen

“Een trailschoen met maximale grip, mega comfort en controle en toch voelen wat je doet met elke stap, aanrader een met dikke A”

 Waarom? Lees verder:

 Als groot fan van Hoka en Merrell al tientallen jaren, was Altra een leuke “nieuwe” test.

Ik schrijf “nieuw” omdat ik een jaar of 10-12 geleden een keer een set Altra’s heb gekregen om te testen van een winkel waar ik altijd mijn schoenen kocht destijds. Ondanks de breedte kreeg ik toch blaren en er zat een raar “hopsje” in de voorkant, waar je overheen moest met afrollen. Absoluut niet comfortabel, voor mij een ongeschikte schoen.

Dus ik startte niet in het voordeel van het merk Altra.

Ik had de nieuwste Lone Peaks besteld, lang verhaal kort, ook niet mijn schoen, net waar ik loop (voorvoet) kneep de stof in m’n voeten (plooien), dat werd helemaal niks. Jammer want verder voelde de schoen top.

Direct kreeg ik een alternatief van Ron, de Mont Blanc,… nieuwste van het nieuwste, lekker grippy en behoorlijke demping gezien de dikke zool.

Aantrekken,. Super licht, mooi afgewerkt, heeeerlijk breed (hier kunnen veel merken nog wat van leren!!!) en fijne pasvorm.

De eerste meters, WOW wat een comfort!!

Ik ben een “natural runner” dus die mega demping is, niet echt nodig. Maar hoe je ook loopt op deze schoen, hak, mid, voorvoet, comfy zijn ze!

Dan het echt goede nieuws, de flexibiliteit,…

Waar bijvoorbeeld Hoka ook prima demping heeft, maar 0,0 grond gevoel en het voor mij niet de keuze is op de trails hierdoor.

Je kunt met de Altra’s bijna je schoen om de punt van een rots vouwen, niet normaal hoeveel controle deze dingen geven.

In NL allemaal niet zo spannend, maar de echte test kwam in Wales, Nationaal Park Snowdonia. Technische trails met echt alle (oke….op zand na) ondergronden. Overal maximale grip, ik heb geen moment gehad waar ik niet op de schoen kon vertrouwen, elke stap is raak en dan kun je dus gewoon op het navigeren letten en het klimmen en klauteren. 

Is het allemaal geweldig dan?

Klein puntje kritiek, al zal dat voor heel veel schoenen tellen, de langste afdaling was zeer steil, ik heb mijn veters op z’n strakst gezet rond de enkel, maar nog gleed ik door naar beneden. Echter, raakte nooit de neus met de tenen. 

Ander nadeeltje, er zit geen vorm of houvast in de hiel van de schoen. Ik ben dit gewend en vind dit een groot voordeel. Super flexibel en comfortabel. Maar dit zorgt er ook voor dat de schoen een beetje “open” gaat staan waardoor je sneller steentjes en dingen verzameld in je schoen. Zomer allemaal niet zo’n ramp (afhankelijk van de omstandigheden) maar een setje bijpassende gaiters van Altra zijn wel handig, zeker in een race.

Conclusie:

De Altra Mont Blanc heeft mij zeer positief verrast op alle fronten.

Als je op zoek bent naar een comfortabele schoen op de trails, met bakken grip, ruimte voor je voeten en met maximaal gevoel van wat je doet op de trails, dit is hem!

Voor ik op vakantie ging dacht ik om meerdere schoenen mee te nemen, maar na een rondje op de andere trail schoenen, werden het alleen de Altra Mont Blanc.

PS het is tevens een uitstekende wandelschoen in de bergen.

Meer info en aanbieding voor de Altra Mont Blanc

Laat een reactie achter

Houd er rekening mee, berichten moeten worden goedgekeurd voordat het zichtbaar is

Wat zoekt u?

Winkelwagen