Altra Olympus 4.0

Altra Olympus 4.0

Altra Olympus 4.0

 

Al jaren ben ik fan van schoenen met een goede demping. Voorheen altijd Hoka gedragen maar de laatste jaren komen er steeds meer merken met schoenen met een goede demping.

Ik heb sinds een jaar of 20 last van “fibromatosis plantaris fascialis” (ziekte van Ledderhose) onder mijn voeten. Hierdoor heb ik bindweefsel aangroei rond de pezen in mijn voet resulterend in verdikkingen onder mijn zool. Klinkt allemaal heftig echter valt het reuze mee zolang er maar geen punt belasting op komt dus zijn schoenen met een goeie demping wel zo prettig.

De Altra Olympus 4 is zo’n schoen, gemaakt voor de lange afstanden met de bekende “footshape toebox” met waanzinnig veel ruimte bij de voorvoet, een megagrip Vibram zool en 0mm drop.

Van dag 1 dat is een testloopje erop liep was ik verkocht. Deze schoen gebruik ik nu voor de langere afstanden eigenlijk op diverse ondergronden en bevallen erg goed. Grip op stenen/rotsen is (na inlopen want het lijkt of ze eerst een beetje moeten slijten) erg goed te noemen. Hiervoor zorgen de redelijk grove Vibram lugs.

Omdat ik bang was dat dit model (zoals je vaak ziek bij een populaire schoen) snel weer een opvolger zou krijgen heb ik voor de zekerheid snel nog een paar aangeschaft. Hiermee heb ik in november “vers uit de doos” de Grande Trail de Costa Blanca 100km gelopen. Deze trail is technisch terrein met veel vlijmscherpe rotsen. Wat een verademing was het om die afstand zonder pijn in m’n voeten te kunnen lopen.

 

 

Dus zoek je een comfortabele trail schoen met “pluche” demping en voor technisch terrein dan is de Altra Olympus 4 een aanrader.

Let wel op als dit je eerste Altra’s zijn dat je mogelijk moet wennen aan de 0mm drop dus geef het de tijd en wissel wat af in het begin.

 

Nu voor €134,95 te koop.

Meer informatie vind je door te klikken op de link hieronder.

 

https://loveittrailit.nl/collections/trail-schoenen/products/altra-m-olympus-5?_pos=2&_sid=8650c4572&_ss=r

 

Groeten en love it Trail it,

Willem

Laat een reactie achter

Houd er rekening mee, berichten moeten worden goedgekeurd voordat het zichtbaar is

Wat zoekt u?

Winkelwagen