42K MARATHON CACTUS-TRAIL in ARUBA

42K MARATHON CACTUS-TRAIL in ARUBA
42K MARATHON CACTUS-TRAIL in ARUBA
 Inhoud:
INTRODUCTIE
HET VERHAAL
BENODIGDHEDEN

INTRODUCTIE

Alex de Zwager - 35jaar – Amsterdam

 

Al geruime tijd draai ik al mee in de sport wereld, dat vanuit huis uit al met de paplepel is ingegoten. Mijn opa was ooit Nederlands kampioen hordelopen en heeft mijn tante voor het Franse waterpolo team gespeeld. Hiermee ben ik altijd al aangespoord om met verschillende sporten kennis te maken en te beoefenen tot zelfs in mijn carrière als kok te koken op voedingswaarde voor de topsport en olympiërs. Inmiddels focus ik mij op de triatlons en trail running.

 

HET VERHAAL

Voordat ik mij waagde aan deze trail stond mij eerst iets anders te doen.

Namelijk acclimatiseren, je lichaam laten wennen aan de blootstelling van: zon, hoge temperaturen en droogte.

Daarom ook kleine loopjes van 5 á 10km  op lage pace verricht.

 

Het begon met een klim naar één van de hoogste punten in de regio, waarna het pad uitmondt aan de kust en verschillende stranden doorkruist waar schildpadden hun eieren leggen "ik heb er helaas geen gezien".

 

Gedurende de tijd dat je loopt, hoor je het geluid van de tropische fluitende vogels, het gekras van hagedissen die voor je op het pad wegrennen, de golven die op de kliffen aan de kust beuken en het gegier van de wind!

 

Rennen op de wandelpaden en mtb-tracks bedekt met zand, modder, rotsen of zelfs op maansteen. Waardoor je zolen ontzettend hard slijten en scheuren.

Omringt worden door de rood-paarskleurige vijg-cactussen, de knalrode pluim bedekte bolcactussen en de enorme Saguaro-cactussen die net zo groot zijn als een boom…Dat alles gaf me een enorm Wild West gevoel.

 

Om nog maar te zwijgen over al die naalden van de dood gedroogde cactussen die overal verspreid liggen en die in je schoenen of voeten terecht komen!

In mijn geval is er zelfs twee keer een naald via mijn zool in mijn voet terecht gekomen. Deze gemiddelde 5cm lange naalden kreeg ik er met de hand niet meer uit en ik moest hierdoor de naald aan de binnenkant van de schoen afbreken en het zooltje er weer in terug zetten om vervolgens weer op pad te gaan.

 

Gegeven moment een onvermijdelijke uitglijder gemaakt op een stuk gravel en deze souvenir siert mijn rechter schouder, kuit, bil en elleboog nog steeds. Tevens ook een flink gapend gat in de racevest aan overgehouden.

 

Rond 13:00 uur met temperaturen rond de 31'C belandde ik in het noorden waar de hitte toch wel zijn tol ging eisen. Op het strand van Malmok eindigde ik met een afkoelende duik in de zee waar mijn lichaam eindelijk kon afkoelen en ontspannen.

BENODIGDHEDEN:

2L vocht in softflasks + waterzak

Arm-sleeves voor UV-protectie

Sahara cap

Zonnebril

Zonnebrand crème

Trail schoenen met profiel

EHBO-kit

Voeding

 

 

🌞      06:00 26/27’C licht bewolkt             + WK2 OOST

            10:00 30/31’C half opengetrokken + WK4 OOST

            13:00 31/32’C opengetrokken         + WK3 ZUID-OOST

 

⏱      06:22:51 beweegtijd

           06:26:46 verstreken tijd

 

⛰      812m hoogteverschil

          152m max. hoogte

 

🍽      Onderweg genuttigd tijdens trail:

          3L water + 1,5tab, 2 repen, magnesium, 1gel, 1fruit ijsje

Laat een reactie achter

Houd er rekening mee, berichten moeten worden goedgekeurd voordat het zichtbaar is

Wat zoekt u?

Winkelwagen