Review: Merrell Skyfire 2 - race is in it's DNA

Review: Merrell Skyfire 2 - race is in it's DNA

Marek Vis LiTi crew member

Ultratrailrunner, adventurer, outdoor & nature, multiple Legends Trail finisher

heeft de schoen getest, benieuwd naar de ervaring? lees verder:

MERRELL

Voordelen: De schoen is een lichtgewicht onder de trailschoenen. Ter vergelijking, The Skyfire 2 weegt 190gr en de Speedcross 6 weegt 298gr. Ondanks het lichte gewicht is de hiel van de schoen stevig vormgegeven en door een soort spinnenweb zool is ook daar veel gewicht bespaart. Tevens zorgt het zool-spinnenweb voor flexibiliteit in de zool. De zool is gemaakt van Vibram, wat zich kenmerkt door slijtvast en goede grip. Daarnaast helpen de noppen natuurlijk ook extra om grip op onverharde ondergronden te hebben. De flap of lip van de schoen wordt goed op zijn plek gehouden door twee diagonale strips en de veters zijn van ruw kunststof materiaal waardoor deze goed geknoopt blijven. De Skyfire 2 loopt soepel en geeft je snelheid een boost. Door het lage gewicht heb ik ondervonden dat de Skyfire 2 echt een ideale schoen is voor in de duinen.

Tegens: Door de besparing op gewicht is de focus qua stabiliteit naar de hiel gegaan waardoor de rest van de schoen weinig ondersteuning biedt. Dit zorgt ervoor dat de schoen niet geschikt is voor lange afstanden. Tot een uur of twee lopen op de Skyfire 2 is echt wel voldoende. Uiteraard kan ook dit getraind worden, maar mijn banden en pezen zijn al aardig getraind kan ik zeggen. De schoen ziet er mooi uit, en als je daar waarde aan hecht, moet je met deze schoen de modder niet in.

Conclusie: Skyfire 2 is een perfecte schoen voor de loper die een uur of twee de duinen intrekt. Tevens een goede schoen voor andere ondergronden, maar niet geschikt voor lopers met zwakke enkels.

MERRELL

Trail lopers zijn liefhebbers van verandering.

Niet twee keer hetzelfde willen.

Kom maar op met de regen, de zon, hel zelfs de sneeuw, want trail lopers zouden het niet anders willen.

Hoe meer trails hoe beter. Hetzelfde geldt voor Merrell, Merrell doet het goed in de complete onvoorspelbaarheid van de trail. En met 40 jaar trailkennis is het pad nu een tweede natuur voor Merrell. En hoewel trailatleten graag verrast worden door de trail, is het leuk om een ​​schoen te hebben die dat niet is. Een die rotsvast is en klaar om zich aan te passen aan wat er op zijn pad komt. Dus geef ons niet hetzelfde. Wij kiezen de route. Omdat hetzelfde maar saai is.

 ISPO Award

  • Extra lichtgewicht constructie helpt vermoeidheid te verminderen
  • Vergulde tussenzool voor bescherming onder de voet
  • Aangepaste Vibram MegaGrip®-zool voor maximale tractie
  • Ontwikkeld in samenwerking met Merrell-atleten
  • Behendigheid en snelheid dankzij responsieve tussenzoolconstructie

"Als de sky the limit is, hebben ambitieuze atleten ook het juiste wapen nodig. Elke gram telt bergop, maar toch voldoende stabiliteit op moeilijk terrein. De Skyfire combineert beide. In het trailgebied zal hij zeker het ene of het andere podium zien."

Dr. Monika Frenger, ISPO Award 2022 Jurylid Collaborators Club

 

 

Laat een reactie achter

Houd er rekening mee, berichten moeten worden goedgekeurd voordat het zichtbaar is

Wat zoekt u?

Winkelwagen