Fusion S1 Mens Run jacket review

Fusion S1 Mens Run jacket review

Review Fusion MENS S1 RUN JACKET

 

Door wie: Eef Versteegen – LiTi crew

Met welke sport: run, trailrun, Survivalrun

Maat: M

Kleur: Groen (beschikbaar in donker- en lichtblauw, oranje, geel, zwart en groen)

 

In het winterseizoen vind ik het altijd lastig om de juiste kleding te kiezen. Als het er buiten koud uitziet heb ik de neiging om teveel kleding aan te trekken, waardoor ik na het 2 km vaak veel te warm heb. Kijkend naar mijn sportkleding heb ik geen gebrek aan “warme” opties, maar vooral gebrek aan items om “niet koud” worden. Dat klinkt misschien als hetzelfde, maar is naar mijn idee toch iets anders. Een dun/lichtgewicht jasje om de wind tegen te houden en te zorgen dat je niet teveel afkoelt leek me dus nodig. Maar dan liefst wel eentje die ik kan gebruiken bij de verschillende sporten die ik beoefen. Het Fusion mens S1 run jacket werd me aanbevolen. Dus die heb ik aangeschaft en nu enkele weken in gebruik. Hieronder mijn conclusies:

Maat

Met mijn 1,80 m en 70 kg pas ik keurig in maat M van dit jasje. Het sluit netjes om mijn bovenlijf en wappert derhalve niet in de wind zal ik alvast verklappen. De mouwlengte is voor iemand met mijn aap-lange arme iets aan de korte kant. Maar niet zodanig storend dat ik daarvoor een grotere maat zou selecteren.

Wind-water-temperatuur

Een van de belangrijkste redenen om dit jasje aan te schaffen was om tegen de wind beschermd te zijn. De groene voor- en achterkant zijn helemaal winddicht. Dat werkt perfect. Je hebt dus geen koude wind op je borst en buik. Ventilatie vindt plaats middels de zwarte zijkanten, die wel lucht doorlaten. Maar waar zit dan het omslagpunt tussen warmblijven in je jasje en het toch te warm krijgen? Met een rustig en comfortabel 10-15 km loopje bleef ik droog in dit jasje. Anderzijds heb ik ‘m bij een intensieve 5 km run volledig klam gekregen. Een en ander hangt dus af van je eigen warmteproductie en natuurlijk van de geselecteerde onderkleding.

Overvallen door een regenbuitje hield het materiaal me bij slechts wat spetters nog wel droog, maar toen de regen doorzette niet meer. Het is dan ook geen regenjas he?

Survivalrun

Bij survivalrun combineren we hardlopen over onverhard terrein met klimmen in/op hindernissen/netten/touwen/etc. Om die reden wilde ik specifiek een jasje met een goede pasvorm. Al het materiaal dat overbodig om je heen wappert is potentieel onveilig bij het klauteren. Ik wilde om die reden dan ook een jas zonder capuchon. En je raadt het al; de S1-jas heeft geen capuchon. Ook de niet-zo-lange mouwen zijn in dit geval prima werkbaar.

Bij survivalrun kom je regelmatig in aanraking met de grond of andere vieze oppervlakten. Gelukkig is het polyester materiaal redelijk ongevoelig voor vuil. De YKK-rits van de jas is behoorlijk plat, waardoor je er bij het maken van swing-overs geen last van hebt. Ik kan nog niet beoordelen hoe lang de rits bestand is tegen dergelijk misbruik. Uiteindelijk kan alles natuurlijk stuk…

Verder

De jas is voorzien van een klein borstvakje waar je bijvoorbeeld je sleutel in kunt opbergen. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van jaszakken, omdat de inhoud ervan altijd een beetje rammelt. Maar goed, als je verder geen broekzak/belt/racevest draagt, kun je er prima iets instoppen. Groot genoeg voor een reepje, gelletje of sleutel, maar niet voor een telefoon.

Klein, maar niet onbelangrijk detail is dat de jas voorzien is van een ophanglusje. Je hangt ‘m dus gewoon aan de kapstok!

 

Samenvatting

Cijfer: 8.5

+ pasvorm

+ effectieve windstopper

+ voelt degelijk

- beetje kort in de mouwen

- borstvakje te klein voor telefoon

#loveittrailit

 

Laat een reactie achter

Houd er rekening mee, berichten moeten worden goedgekeurd voordat het zichtbaar is

Wat zoekt u?

Winkelwagen