Wegens vakantie zullen bestelligen in week30 t/m 33 op vrijdagen worden verstuurd

Review Nitecore carbo 10.000

Review Nitecore carbo 10.000

Voor wat langere tochten heb ik altijd een powerbank bij mij (nou ja eigenlijk gaat de powerbank tegenwoordig standaard al in mijn racevest). Het is best vervelend als de accu van je Iphone leeg is of misschien nog erger je horloge.

 

En hoewel ik Ik was daarbij op zoek naar een powerbank waarbij ik onderstaande als belangrijkst beschouw:

 

 • Liefst een capaciteit van minimaal 10.000 mAh, hiermee kan je in theorie een Iphone 14 Pro twee keer mee opladen.
 • Licht van gewicht, mijn oude powerbank weegt net geen 200 gram dus in ieder geval niet zwaarder dan dat.
 • Klein van formaat (in ieder geval niet groter dan mijn telefoon).
 • Sterk, hij moet tegen een stootje kunnen en niet meteen plat worden gedrukt.
 • Bestand tegen natte omstandigheden.
 • Meerdere aansluitingen zodat ik mijn Iphone en indien nodig mijn Horloge tegelijk kan opladen.

Door de vele reviews en verschillende sites die de beste top 5 of top 10 powerbanks claimden zag ik eigenlijk letterlijk door de powerbanks het bos niet meer.

 

Met zoeken op “outdoor powerbanks” waren de meeste voorzien van een zonnepanneel iets waar ik ook niet direct op zat te wachten . Immers depowerbank zit toch in mijn racevest waar de zon helaas niet komt en diegene die ik had daar.

 

Dus op een blauwe Maandag maar eens uit baldadigheid de woorden “Powerbank en Trailrunning” tegelijk gegoogled en voila daar kwam het Merk Nitecore met een speciale powerbank voor trailrunning de link: https://loveittrailit.nl/collections/nitecore/products/nitecore-carbo-10000-powerbank-10-000-mah naar voren.

 

Nu kon ik het merk wel maar eigenlijk alleen van hoofdlampen en batterijen (en deze zijn ook serieus goed). Ik heb twee 18650 batterijen (de high performance versie) van dit merk voor mijn Fenix hoofdlamp en dik tevreden over. Kortom mijn nieuwsgierigheid was gewekt.

 

Na een beetje struinen van Nitecore op de website viel uiteindelijk mijn oog op de Carbo 10000. Beiden voldeden ruim aan wat ik verlang van een powerbank en hebben nagenoeg dezelfde specificatie echter wat voor mij de doorslag heeft gegeven is dat de Carbo 10000 bestaat uit één stuk materiaal CFRP (Carbon Fiber Reinforced Polymer) wat hem nog sterker maakt tegen vallen en als er iets zwaars op komt (lees gewoon nog meer Bokito proof) en met 155 gram nog steeds superlicht.

 

De Carbo 1000 is voorzien van een USB-A uitgang met een output 18W en een USB-C uitgang met een output van 18W + 20W (volgens de site hoort hij automatisch te zien welke nodig is). Het kan zijn dat jouw dure horloge of koptelefoon al dat Watt oplaad geweld niet zo fijn vind.

 

Daar heeft Nitecore ook aan gedacht. Er zit een knop op de powerbank die hem in een zogenaamde “Low current mode” brengt.

 

Inmiddels heb ik hem al bijna twee maanden in mijn bezit en voldoet hij ruim aan mijn verwachtingen vooraal hoe klein (Hij is bijna meer dan twee keer zo klein als mijn vorige powerbank) en plat hij is in combinatie met het lage gewicht. Mede door het lage gewicht gaat hij tegenwoordig standaard mee.

 

Alhoewel hij een IPX5 rating heeft voor waterdichtheid gaat hij bij mij altijd in een waterzichte zipbag samen met de kabels.

 

Resume, als je een kleine formaat powerbank zoekt die tegen een stootje kan, niet van slag gaat van een beetje regen en een flinke capaciteit heeft dan is de Nitecore Carbo 10000 misschien wel een optie voor jou

               .

Voor de techneuten hier wat specificaties van de Nitecore Carbo 10000:

 • Accu: Li-ion
 • Capaciteit: 10.000 mAh 3.85V (38.5 Wh)
 • Input: USB-C: 5V – 2.4A / 9V - 2A
 • Output (USB-C): 5V – 3A / 9V – 2.22A / 12V – 1.68A
 • Output (USB-A): 5V – 3A / 9V – 2A / 12V – 1.5A
 • Dimensies: 124mm x 59mm x 11.5mm (lengte x breedte x dikte)
 • Gewicht: 155 g
 • Capaciteit: 10.000 mAh
 • IP-norm: IPX5

Door Olav Sammelius

#loveittrailit


 

 

Laat een reactie achter

Houd er rekening mee, berichten moeten worden goedgekeurd voordat het zichtbaar is

Wat zoekt u?

Winkelwagen