Wegens vakantie zullen bestelligen in week30 t/m 33 op vrijdagen worden verstuurd

Binnenkort te koop in de LiTi shop, Merrell Agility Peak 4

Binnenkort te koop in de LiTi shop, Merrell Agility Peak 4

Binnenkort te koop in de Love it, trail it trail run shop. De "Zero Bullshit" trail run shop van Nederland. Wij testen alle producten volledig voordat ze een plekje krijgen in onze shop. Je krijgt van ons dan ons ook eerlijke persoonlijke informatie op feiten berust.

Dit jaar nieuw in het assortiment zijn een aantal trail exemplaren van het merk Merrell.

Dit merk is reeds sinds 1987 actief met het ontwikkelen van hike-, berg- en trailrun schoenen en hebben tegenwoordig een zeer uitgebreid assortiment in schoenen op de markt.

Love it Trail it heeft gekozen voor onder andere de Agility Peak 4 om het huidige assortiment in de webshop aan te vullen.

Merrell zegt over deze schoen:

 

Deze dempende, grip biedende trailrunner is ontworpen om, zelfs op de ruigste routes, optimale bescherming te bieden. Deze geüpdatete versie 4 heeft een iets dikkere tussenzool van het lichtere FloatPro™-schuim en een nieuwe Vibram® MegaGrip®-buitenzool voor een nog betere grip op rotsachtige ondergrond.”

 

Specs van de schoen zijn oa:

  • Drop (“hak tot teen”) 6mm
  • Vibram Megagrip zool met degelijke 5mm lugs
  • Rockplate

 

Ik heb deze schoen uitgeprobeerd op divers terrein zoals asfalt, gravel, strand, duinen en bospaden zowel met droog als nat weer. Helaas niet in de bergen kunnen testen (waar ik denk dat deze schoen “thuishoort”)

De volgende punten vielen mij op;

 

Pluspunten:

De schoen is behoorlijk ruim. Ik loop meestal op Altra’s of op “wide” versies van Hoka maar de Agility Peak 4 is voor mijn brede voeten ruim genoeg. Tevens is de maatvoering gelijk aan eerdergenoemde andere merken.

De Vibram Megagrip zool, zoals de naam al aangeeft heeft veel grip op onregelmatig terrein en tijdens klimmetjes op bv (zand) heuvels en in de duinen.

De harde rand rond de neus geeft bescherming aan de tenen tegen de impact van boomwortels, rotsen en stenen.

De demping dankzij de “Floatpro” tussenzool is aangenaam responsive echter niet vergelijkbaar met bv een Hoka schoen.

Jacquard bovenwerk oogt stevig, vormt zich met de geïntegreerde tong als een sok om de voet, is compact en heeft als voordeel dat bij lopen door mul zand er weinig zand in de schoen komt. Echter kom ik hier ook gelijk tot een minpunt van de Agility Peak;

Links Hoka Mafate Speed 3 / Rechts Agility Peak 4

Minpunten:

Het bovenwerk van de schoen, Jacquard mesh, is dusdanig compact dat het dan wel stevig is en geen zand door laat, echter heeft dit tot gevolg dat de schoen matig ademt en met warm weer zoals we deze zomer hadden echt ook erg warm is.

Ander minpunt is, meer voor mij persoonlijk misschien, de duidelijk aanwezige rockplate bij puntbelasting onder de voetholte.

De rockplate drukt dan voelbaar op de peesverdikkingen waardoor er irritatie ontstaat. Nogmaals een meer voor mij persoonlijk minpunt.

 

Conclusie:

Dit is nu de 4e generatie van de Merrell Agility Peak en hij lijkt erg verbeterd te zijn tov de vorige versies. Dit blijkt ook uit de positieve reviews dit de schoen reeds heeft ontvangen.

Ik vind het duidelijk een schoen die echt wel voor het meer technische trailwerk en/of hike tochten in bergachtig gebied geschikt is en ben van mening dat gezien de degelijke afwerking en materialen het een schoen is met een lange levensduur.

Sportieve groet,

Willem

#loveittrailit #trailrunning

 

 

 

Laat een reactie achter

Houd er rekening mee, berichten moeten worden goedgekeurd voordat het zichtbaar is

Wat zoekt u?

Winkelwagen